NOTA 10 PENTRU ULTIMA EDIȚIE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL ,,HERMANNSTADTFEST”

Așa cum v-am obișnuit în fiecare an, a sosit momentul să vă povestesc cu entuziasm și sinceritate despre cea de a X-a ediție a festivalului internațional de muzică ,,Hermannstadtfest”, care a fost un real succes. 

Wow...nici nu știu de unde să încep. Nu îmi vine să cred că acum 10 ani am început acest festival, care an de an a crescut tot mai mult, ajungând unul dintre cele mai mari festivaluri pentru copii din țară și - îndrăznesc să spun - din străinătate. Îmi aduc aminte de mama mea, care nu știa nimic despre organizarea unui festival, cum a încercat - împreună cu Dragoș Popa și Andrei Coman - încă de la prima ediție să realizeze ceva frumos. Împreună au reușit! Bineînțeles, an de an mama a căpătat tot mai multă experiență și uite că astăzi mă învață și pe mine cum să mă ocup de un festival atât de mare. 

Poate pare ciudat să spun că acest festival reprezintă viața mea, dar dacă ați știi mica poveste din spatele acestui eveniment care mi-a schimbat viața, cu siguranță m-ați înțelege. Ei bine, când eram tânără (că mică sunt și acum) mă jucam ,,de-a festivalul”. Vorbesc foarte serios! Mi-am dorit foarte mult să am un festival doar al meu, unde cei mai talentați copii să vină să concureze pentru marele trofeu. Țin minte că odată m-a văzut mama de pe balcon și a început să zâmbească. Când eram eu la început de drum, nu am câștigat prea multe premii...și nu era aceasta problema, ci existau foarte puțini oameni care credeau necondiționat în mine! Foarte multă lume îmi spunea să mă las de cântat, deoarece nu aparțin acestei lumi, dar mama tot m-a susținut. Astfel, când ceilalți îmi spuneau să renunț, mama a organizat un festival pentru mine! De aceea acest festival înseamnă atât de mult pentru mine! Cu siguranță este cel mai frumos cadou pe care mi l-a făcut mama!  

Este impresionant să vezi un om care nu a lucrat niciodată în acest domeniu, cum reușește să organizeze un eveniment atât de mare, care de fiecare dată este un real succes. De aceea o admir pe mama mea și cu siguranță merită pe deplin Premiul de Excelență primit de la domnul Bogdan Dragomir, din partea Radio România Regional. Într-o zi sper să mă ocup și eu de ,,Hermannstadtfest” exact la fel cum a făcut-o și o face mama! Bravo mama, te iubesc! 

Comparativ cu anii anteriori, această ediție s-a bucurat de încă o zi de festival, care a fost dedicată - în special - publicului. La Palatul Copiilor a avut loc un Masterclass, unde mentori au fost: Adrian Ordean, Codruț Croitoru, Daniel Vecsei, Gino, Lucian Dragotă și Bianca Bucă. Aceștia au explicat copiilor ce presupune această lume a muzicii sau a artei în general. Atmosfera a fost una foarte prietenoasă, iar copiii au adresat tot felul de întrebări mentorilor, care nu au ezitat să răspundă cu multă sinceritate, dar și cu haz. 

Tot în cadrul celei de a X-a ediții au mai avut loc două spectacole speciale: la Apoldu de Jos pentru locuitorii satului și la Cisnădioara pentru copiii fundației ,,Little John's House”. La ambele evenimente publicul a ascultat interpretările unor super soliști: Codruț Crotioru, Denise Ordean, Cătălina Dumitrean, elevi ai Palatului Copiilor din Sibiu și ai doamnei profesor Izabela Tomiță. 

Cam atât despre prima parte a festivalului...acum putem trece la concursul propriu-zis! 

O ediție de nota 10...consider că este cea mai reușită ediție pe care am avut-o până acum! Concurenți talentați, recitaluri deosebite și momente absolut speciale...iar unul dintre aceste momente grozave este reprezentat de decernarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu maestrului Adrian Ordean! Puteam simți pe scenă toate emoțiile domnului Adi, care nici nu mai avea cuvinte pentru a exprima ceea ce simte. Suntem foarte onorați că avem alături de noi, atât drept președinte de juriu, cât și drept Președinte de Onoare al Festivalului (încă de la prima ediție), un om atât de minunat și de extraordinar! 

Nu numai că a primit o asemenea distincție, însă fiind cea de a X-a ediție, ne-am gândit să organizăm o secțiune specială, intitulată ,,Dialog între generații”, una dintre subsecțiuni fiind ,,Portret de compozitor - Adrian Ordean”. În acest an invitații noștri speciali au fost Trupa Compact, care a încântat publicul care a umplut piața Habermann. Așadar, putem spune că cea de a X-a ediție a fost dedicată maestrului Adrian Ordean!    

,,HermannstadtFest, festival internațional, ediția cu numărul 10, Sibiu 2022. Au trecut zece ani de la prima ediție? Da, zece ani magici, zece ani deosebiți și speciali. Habermann Markt, locația unde s-a desfășurat festivalul, a fost pentru 3 zile plină de culoare, de voie bună, de muzică, de râsetele copiilor și de aplauze binemeritate. Am văzut costumații de scenă minunate, de la îngerași până la superbe costume ale portului popular sau de la opinci până la tocuri de 10 cm. Zeci de piese cântate grozav la 6 ani sau 15 ani, încercând să adauge câte o nuanță interpretativă cât mai personală, așa cum probabil i-au sfătuit și învățat profesorii lor. Am văzut părinți emoționați și gata să facă orice sacrificiu pentru copiii lor. Bravo, pentru că e nevoie să cochetăm cu arta, în acest caz cu muzica ușoară, populară, muzica religioasă, folk și altele, pentru că toate aceste secțiuni s-au regăsit în festival, copiii alegând secțiunea potrivită lor. Ediția a-X-a a fost un succes, așa cum se cuvenea, de nota 10. Un festival recunoscut pentru valoarea lui și respectat, dovadă fiind cei peste 60 de concurenți preselectați veniți din toată țara. Să nu uităm secțiunea online, cu concurenți de peste graniță. Ce mai, felicitări tuturor celor prezenți, concurenți, juriu, organizatori. Ediția cu numărul 10 a fost de nota 10. Tot respectul pentru Daniela Simionescu și pentru felul ei special de a organiza un festival unicat. Succes în continuare!” - Adrian Ordean


Cea de a doua subsecțiune din cadrul categoriei ,,Dialog între generații” a fost dedicată unui al membru de-al familiei ,,Hermannstadtfest”: Codruț Croitoru. La această categorie au participat copii foarte talentați, care cu siguranță au ajuns la inima lui Codruț! Ce pot să spun eu este că sper din suflet că și Codruț s-a simțit bine în acest an, mai ales că și-a sărbătorit ziua de naștere alături de noi! Încă o dată (chiar dacă a trecut ceva timp de atunci) îi urez lui Codruț un călduros LA MULȚI ANI! 

,,Sibiul este un <<oraș frumos ca-ntr-o poveste>> și cu siguranță pagina cea mai frumoasă din cartea de povești a Sibiului ultimilor 10 ani este scrisă de Daniela Simionescu și echipa ei minunată cu care realizează an de an unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din țară, festivalul HermannstadtFest. Ajuns la aniversarea primului deceniu, Hermannstadtfest demonstrează că atunci când se vrea să se facă treabă bună, se poate. Pentru mine aceasta a fost cea de-a șasea ediție consecutivă la care am participat ca membru al juriului, iar acest lucru mă onorează. Sunt de 6 ani membrul juriului acestui festival și niciodată nu mi s-a impus sau măcar sugerat să actionez în vreun fel sau în altul, să favorizez sau să defavorizez pe cineva. Daca s-ar fi întâmplat asta, nici eu și nici ceilalți membrii vechi ai juriului nu am mai fi răspuns cu siguranță la atâtea ediții prezent. De-asta suntem aici de atâția ani, pentru că atât pentru noi, membrii juriului, cât și pentru organizatori, pe primul plan, vă pot spune așadar, cu mâna pe inimă, la loc de cinste este corectitudinea, un fapt tot mai rar întâlnit, deci cu atât mai mult un fapt care merită toate aprecierile și aplauzele. Cea de-a 10-a ediție a festivalului mi-a adus numeroase bucurii. Întâi de toate, descoperirea altor copii valoroși pe care sper să îi pot ajuta în timp. De asemenea, faptul că organizatorii s-au gândit sa dedice compozițiilor mele muzicale una dintre secțiuni, m-a impresionat în mod profund și m-a bucurat enorm. Este o senzație aparte să asculți atâția copii talentați, interpretând ceea ce ai creat, punându-și sufletul și toate forțele pe tavă pentru a încerca să dea tot ce este mai bun. Dacă mai adăugăm și că în momentul în care am înmânat premiile acestei secțiuni îmi sărbătoream și ziua de naștere, este clar că pentru mine această a zecea editie a fost ca un tablou desprins dintr-un vis minunat. Sper și sunt convins că magia acestui festival să continue și în anii ce vor urma. Nu are de ce să nu fie așa, fiindcă de la an la an, acest festival a crescut din toate punctele de vedere atât de mult, încât cred că nu greșesc când spun că acum este în topul festivalurilor de gen. La mulți ani, Hermannstadtfest! Să ne vedem sănătoși și la aniversarea următorului deceniu!” - Codruț Croitoru 


În acest an am avut parte de o altă secțiune absolut specială: ,,Remember Mădălina Manole & Șerban Georgescu”, iar alături de noi le-am avut pe superbele Alessia și Eniko Georgescu. Încă din prima clipă le-am iubit pe cele două: fiică și mamă (care parcă sunt ca două surori). Două persoane foarte vesele și pline de viață, dar care - în timpul secțiunii speciale - parcă abia și-au putut stăpâni emoțiile. Nu ai cum să nu le iubești! Sper că s-au simțit bine alături de noi, atât doamna Eniko, cât și Alessia!

,,Am avut plăcerea de a răspunde invitației doamnei Daniela Simionescu, director Asociaţia Domy Music Star, care timp de un deceniu a promovat din iubire pentru muzica ușoară românească și dăruire pentru copii talentați Festivalul Internațional Hermannstadtfest, care a devenit o manifestare culturală anuală, o tradiţie a Municipiului Sibiu - cu participarea a peste 100 de tineri din ţară şi din străinătate. 10 ani, spune multe, de fapt spune mai mult de atât, spune multă muncă, dăruire, iubire pentru tot ce înseamnă muzica ușoară românească. Festivalul a cuprins trei secţiuni: muzică tradiţională, muzică de divertisment şi muzică folk (dedicată artistului Valeriu Sterian), dar şi secţiuni speciale - Dialog între generaţii (cu subsecţiunile Portret compozitor Adrian Ordean şi Portret compozitor Codruţ Croitoru), Remember (dedicată compozitorului Şerban Georgescu şi artistei Mădălina Manole) - Cântec pentru Dumnezeu. Orice festival stârneşte interesul, concurenţa şi animă, iar ceea ce am văzut la Sibiu a fost mai mult de atât. Muzica e limbajul universal al umanităţii și imi doresc să văd astfel de evenimente mult mai des, deoarece în unele zile avem nevoie de muzică, în altele de versurile ei. Când ești fericit, te bucuri de muzică. Iar atunci când ești trist, înțelegi versurile. Muzica face parte din viețile noastre, iar câteodată e deajuns un singur cântec ca să-ți readucă o mie de amintiri. Muzica ne atinge, ne emoționează. Muzica e ca un sentiment pus pe portativ. E o limbă universală pe care orice suflet o poate înțelege. Nu e nevoie de nicio traducere… Vă felicit și vă doresc ca an de an să aduceți bucurie și cântec la Sibiu.” - Eniko Georgescu

,,Numele meu este Alessia Georgescu și sunt onorată, deoarece am putut lua parte la cea de a X-a ediție a festivalului internațional Hermannstadtfest, prin asociația Domy Music Star, care timp de un deceniu a promovat din iubire și respect muzica ușoară românească. Acest festival a devenit chiar o tradiție anuală pentru Municipiul Sibiu, cu un numar grațios de copii din țară și chiar și din străinătate. Festivalul a fost împărțit în 3 segmente: muzică tradițională, muzică de divertisment și muzică folk, dedicată artistului Valeriu Stelian. De asemenea, au existat și secțiuni speciale: Dialog intre generatii cu subsecțiuni portret compozitor Adrian Ordean și portret compozitor Codruț Croitoru; secțiunea Remember dedicată compozitorului Șerban Georgescu și artistei Mădălina Manole. Ceea ce am văzut la Sibiu este o experiență total unică și de neuitat. O mulțime de talente impresionante și-au făcut apariția pe scenă, dăruindu-se cu tot ce au mai bun. Muzica este ceea ce ne aduce pe toți într-un singur loc, astfel unindu-ne, este ceea ce face lumea să fie un loc mai bun. Muzica este lucrul care ne face să înțelegem și să simțim versurile atunci când simțim că lumea noastră se prăbușește. Dar atunci când suntem fericiti nu înțelegem cu adevărat ce a vrut artistul să spună. Mă simt recunoscătoare, deoarece am putut lua parte la acest festival și că am reîntâlnit piesele tatălui meu, cântate de niște copii extraordinari și talentați. De fiecare dată pot simți o altă perspectivă a pieselor care mă ajută să înțeleg ceea ce înseamnă să trăiești cu adevărat și să simți. Vă doresc un an senzațional cu multe bucurii și împliniri, dar nu înainte de toate, un an plin cu muzică bună care face Sibiul sa răsune!” - Alessia Georgescu



În acest an a fost o bucurie mare pentru sibieni, căci Marele Trofeu la secțiunea de muzică tradițională a rămas acasă la domnișoara Diana Dicoi...o fată frumoasă și foarte talentată, care a ajuns la inimile spectacorilor și care a impresionat și juriul. Felicitări Diana!  

,,M-am simțit foarte bine la festival! Am cunoscut copii talentați din mai multe zone ale țării și tot ceea ce s-a întâmplat în timpul evenimentului mi-a dat bunăstare. În legătură cu premiul, nu pot să spun că mă așteptam să câștig, dar îmi doream acest lucru. Fiecare din noi își proiectează niște
ținte pe care mai devreme sau mai târziu le atinge. Acesta a fost momentul când eu am materializat ceea ce mi-am propus. - Diana Dicoi


Marele Trofeu la secțiunea Muzică de Divertisment a fost cucerit de o persoană foarte dragă mie: Rareș Ioan! Cu siguranță a fost foarte apreciat de juriu, mai ales că a câștigat și premiul 1 cu excelență atât la subsecțiunea ,,Portret de compozitor - Adrian Ordean” cu melodia ,,Singur te caut în noapte”, cât și la ,,Portret de compozitor - Codruț Croitoru” cu melodia ,,Din iad în paradis”. A fost cel mai bun la toate secțiunile la care a participat...a câștigat omul tot ce se putea câștiga! Bravo Rareș! Te așteptăm cu mare drag la anul în recital!

,,A fost a doua mea participare la HermannstadtFest, un festival organizat cu dragoste pentru muzică, pentru frumos. În atmosfera de sărbătoare creată de organizatori, aproape că am uitat de presiunea competiției, am simțit doar bucuria de a cânta și satisfacția de a fi apreciat. Emoțiile m-au copleșit, mai ales în Gala Laureaților, când domnul Adrian Ordean mi-a înmânat Trofeul Festivalului. Recunosc că mi-a fost puțin teamă să interpretez piesa domniei sale, în cadrul secțiunii speciale Protret de Compozitor, știind că este acolo și mă ascultă... - Rareș Ioan


Premiul de excelență ,,Hermannstadtfest”, care se acordă unui concurent care a avut cea mai mare medie după Marele Trofeu, a fost obținut de un băiat foarte talentat pe care îl apreciez mult: Călin Lupea. Americanul născut în Brașov a impresionat juriul, dar și publicul, cu o interpretare foarte sensibilă a melodiei ,,This is the moment”. L-am întâlnit pe Călin anul trecut la un festival din Moinești și deși a câștigat un premiu mai mic decât mine (Premiul 2), mie mi-a plăcut foarte mult...de fapt chiar și acum consider că a fost cel mai bun din grupa noastră! Astfel, nu am ezitat să îl invit la festivalul nostru și uite că a câștigat un premiu foarte important! Felicitări Călin! 

,,La festival m-am simțit foarte bine. Am legat noi prietenii, am avut bucuria să mă reîntâlnesc cu Ioana Hașegan, una din concurentele cu care am participat anul trecut la Superstar. Am venit la festivalul HermanstadtFest la invitația doamnei Simionescu pe care am primit-o anul trecut la un festival național. Deși timpul a fost foarte scurt pentru pregătire, am fost plăcut surprins să mă aud strigat la scenă pentru premiul de excelență. Pentru mine a fost o bucurie să concurez în festival și mă voi reîntoarce cu plăcere de câte ori voi avea posibilitatea. Mulțumesc doamnei Simionescu pentru generoasa invitație pe care mi-a făcut-o pentru anul viitor de a cânta pe scena festivalului Hermannstadt Fest ca invitat. - Călin Lupea


În acest an, maestrul Adrian Ordean a acordat trofeul care îi poartă numele unui alt băiat cu totul și cu totul deosebit: Tudor Miron. L-am remarcat pe Tudor încă de la preselecții și vă spun sincer că m-a impresionat mult, mai ales că a avut curajul de a se înscrie cu o melodie proprie: ,,13 for freedom”. Nu numai că s-a descurcat minunat la secțiunea de interpretare, însă Tudor a câștigat și premiul 1 cu excelență ,,Vali Sterian” la secțiunea de muzică folk (dedicată în acest an artistului Vali Sterian), cu interpretarea sensibilă a melodiei ,,Vino Doamne”. Felicitări puștiule! 

,,La festival m-am simțit super. Mi-a plăcut că am putut cântă pe scenă, că am cunoscut oameni noi și că am încercat să fiu util cât am putut. Sincer nu mă așteptam să iau vreun trofeu și nu că nu aș fi fost pregătit, dar deviza cu care am plecat de la București a fost Mergem la HermannstadtFest să ne distrăm și să facem spectacol! ROCK! M-am bucurat că am fost apreciat de juriu și că am câștigat Trofeul Adrian Ordean și Valeriu Sterian și asta mă obligă să vin și mai pregătit pentru recitalul de anul viitor. Vreau să le mulțumesc organizatorilor și juriului, profesoarelor mele Olivia și Claudia Păun și bineînțeles tatălui meu. Apropo tata mi-a promis că o să vin la Sibiu Guitar Meeting 2022. Rooock! Ne vedem la Sibiu să ne distrăm și să facem spectacol! Vă pup și vă iubesc pe toți. - Tudor Miron 


În acest an am introdus un nou premiu mare pentru a răsplăti tinerii care participă la mai multe secțiuni și sunt foarte apreciați la toate acestea. Astfel, premiul de excelență ,,Domy Music Star” acordat unui concurent care a participat la minim 3 secțiuni și care a avut cea mai mare medie dintre aceștia a rămas la Sibiu, la domnișoara Cristiana Sofia Damian. Din cele 7 secțiuni existente la cea de a X-a ediție a festivalului internațional ,,Hermannstadtfest”, Cristiana a participat la 5 dintre acestea, impresionând atât juriul, cât și publicul: secțiunea Muzică de Divertisment, secțiunea ,,Remember Mădălina Manole & Șerban Georgescu” (unde a și cucerit premiul 1 cu excelență), secțiunea ,,Dialog între generații” (interpretând melodii superbe la ambele subsecțiuni) și secțiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu”. Interpretările sensibile și frumoase au reprezentat rețeta succesului pentru Cristiana. Felicitări!

,,A fost o experiență de neuitat, unde am trăit clipe alături de vechi prieteni pe care îi cunosc de la alte concursuri și din afara lor, dar unde am și legat noi prietenii foarte frumoase. Mă bucur că am participat la acest festival minunat!” - Cristiana Sofia Damian


Înainte de a menționa și tinerii care au câștigat premiile 1 cu excelență la categoria lor de vârstă, vreau să vă povestesc despre 3 domnișoare minunate care m-au impresionat și cărora le-am acordat din partea mea premiul special ,,Domy Music Star”. Rebeca Irimia este una dintre aceste tinere foarte talentate. Ea m-a impresionat încă de anul trecut și vă spun un secret: eram la limită anul trecut să îi dau acest premiu special. Astfel, mă bucur că a revenit în acest an și deoarece m-a impresionat profund, mai ales prin interpretarea plină de emoție a melodiei ,,Stai lângă mine mamă”, m-am decis să îi acord din toată inima acest premiu. Felicitări Rebeca, te aștept cu mare drag și la anul, direct în marea finală, așa cum v-am promis la toate!

,,Am fost foarte entuziasmată, fericită și dornică de a putea cânta la un asemenea concurs, făcând parte dintre cei mai talentați copii din țară. Sper ca în următorul an să vin cu o piesă mai pe placul juriului. Încă o dată vă mulțumesc pentru tot! Festivalul și organizarea sunt de nota 10. Felicitări pentru tot! - Rebeca Irimia


Cel de al doilea premiu special a ajuns la Isabela Maria Ivan, o adevărată vedetă! Isabela și-a dorit foarte mult să participe și la secțiunea Muzică de Divertisment, însă din păcate nu a trecut preselecția. Astfel, fiind foarte ambițioasă și muncitoare, Isabela s-a decis în ultimul moment să învețe o melodie de-a maestrului Adi Ordean și să participe la secțiunea dânsului. Mă bucur mult că Isabela a interpretat o melodie compusă pentru mine: ,,Prieteni mereu”. În viitor cu siguranță voi plăti un bilet la concertele tale: atât cele de muzică populară, cât și cele de muzică ușoară! Felicitări Isabela!

,,Festivalul Hermannstadfest a fost o experiență foarte frumoasă și cea mai importantă de până acum pentru mine. Mă bucur că am reușit să obțin premii frumoase, iar premiul special din partea Asociației <<Domy Music Star>> m-a surprins foarte mult dar m-a și bucurat enorm, pentru că nu așteptam. Aprecierile juriului, ale publicului și ale organizatorilor sunt foarte importante pentru mine. Am legat prietenii frumoase în aceste zile minunate, am văzut evoluând concurenți foarte buni și vreau sa felicit familia Simionescu pentru eforturile pe care le depun în organizarea acestui festival de nota 10 și pentru că reușesc în fiecare an să adune din toată țara cei mai talentați copii! Sincere felicitari și ne revedem cu drag anul viitor!” - Isabela Maria Ivan


Cel de al treilea premiu special a ajuns la un copil deosebit: Maia Ciuchi. Câtă energie...parcă nici eu nu sunt chiar așa! M-a impresionat entuziasmul Maiei de a cânta pe scenă. Deși nu a trecut preselecția la Muzică de Divertisment, acest lucru nu a împiedicat-o să își încerce norocul și la secțiunile speciale: Remember Mădălina Manole & Șerban Georgescu și Portret de compozitor - Codruț Croitoru. Juriul clar a fost impresionat de Maia, mai ales că la ambele secțiuni a câștigat premiul 1, însă am rămas șocată de vocea ei foarte puternică și...mișto! Am ținut-o minte pe Maia de la preselecții, dar parcă era un copil total diferit. Când am văzut ce melodii și-a ales la cele două secțiuni, mi-am spus ,,Nu o să ducă aceste melodii. De ce și le-a ales?”. Ei bine, mă bucur că m-am înșelat! Chiar i-am propus Maiei ca pentru viitoarele festivaluri să nu mai abordeze stiluri care nu i se potrivesc, ci să se axeze pe pop-rock, deoarece îi vine mănușă! Cel mai mult la Maia m-a impresionat iubirea ei pentru colegi. La toți le-a făcut o dita mai galeria (dar să știi că nu mă întreci la acest capitol, hahaha). La Gala Laureaților, Maia a rămas singură în spatele scenei, deoarece colegii au fost deja chemați pentru a-și ridica premiul și țin minte că am întrebat-o următorul lucru: ,,Ai rămas singură. Ție cine îți mai face galerie?”. Ea - foarte simpatică - mi-a răspuns: ,,Îmi fac io”. Atunci pot spune că m-am topit complet după ea. După ce a fost strigată la premiul 1, nu numai că i-am făcut galerie, dar domnișoarele din Sibiu, care au participat la secțiunea de Muzică Tradițională și care au asistat la discuția noatră, s-au alăturat și ele galeriei pentru Maia Ciuchi! Felicitări copil minunat! 

,,M-am simțit foarte bine, acest festival m-a făcut să am mai multă încredere în mine și să iubesc mai mult muzica. Și cu această ocazie vreau să mulțumesc juriului, organizatorilor și dumneavoastră pentru  toate aceste momente minunate și pentru această experiență superbă de care am avut parte la ediția a X-a a acestui festival.” - Maia Ciuchi


Așa cum v-am promis, acum trecem la premiile 1 cu excelență pentru fiecare categorie de vârstă. La secțiunea de muzică folk s-au acordat două premii de excelență, unul dintre acestea fiind cucerit de Tudor Miron. Ce de al doilea premiu a rămas la Sibiu la Ana Severin, care a cucerit prin forță, originalitate și multă emoție! Felicitări Ana! 

,,Hermannstadtfest, pe lângă muzică și spectacol, înseamnă emoție. Este imposibil să vii la un astfel de festival și să nu te aștepți să te simți plin de viață. Emoția este peste tot: pe scenă, în public, în backstage și mai ales în toți oamenii minunați și talentați pe care i-am întâlnit. Ca și concurent, emoția îți dă putere și amplifică toată energia pe care o simți în momentul de pe scenă. Cu siguranță a fost o experiență de care îmi voi aminti cu un zâmbet pe buze, nu doar datorită premiului, dar și datorită festivalului în sine, care a reușit și anul acesta să lege suflete și muzică.- Ana Severin


La secțiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu”, Antonia Nucșoreanu a fost cea care a impresionat cel mai mult juriul! Un copil de nota 100, atât datorită vocii superbe, cât și datorită sufletului! Uite că este al treilea an consecutiv de când Antonia este alături de noi și mă bucur că în fiecare an își propune să muncească tot mai mult, pentru a ajunge la inimile ascultătorilor! Te așteptăm cu mare, mare, mare drag și la anul, draga noastră Antonia! Felicitări!

,,Cu mare drag și respect vă felicit penru tot ceea ce faceți, sunteți minunate. Să vă țină Dumnezeu sănătoase, să puteți organiza și pe viitor astfel de festivaluri! M-am simțit cel mai fericit copil că am putut participa și anul acesta la festival și nu m-am așteptat să câștig Premiul 1 cu Excelență la secțiunea Cântec pentru Dumnezeu! A fost cea mai mare surpriză! Am participat la multe festivaluri din țară și am obținut premii importante, dar nu m-am simțit așa de bine și de fericită ca la Sibiu! În fiecare an mă intorc acasă de la festival cu amintiri frumoase și experiențe plăcute. Vă iubesc foarte mult!” - Antonia Nucșoreanu


Mergem mai departe cu secțiunea Muzică Tradițională și încep, bineînțeles, cu grupa mică! Se pare că sibienii au fost la putere în acest an, deoarece premiul 1 cu excelență la categoria 6-9 ani a ajuns la Mihaela Stoica! Cu multe emoții, dar cu un zâmbet cuceritor, Miahela a urcat pe scenă și a dat tot ce este mai bun din ea! Se pare că a fost foarte apreciată! Felicitări Mihaela și te așteptăm cu mare drag și anul viitor! 

,,M-am simțit foarte bine la festival, pentru mine a fost o experiență inedită cu mari emoții, fiind și primul meu concurs...Am fost foarte fericită când am auzit că am luat premiul 1 cu excelentă! Vă mulțumesc, a fost o experiență minunată!” - Mihaela Stoica


Suntem foarte bucuroși că anul acesta am avut și 3 participante din Ucraina, care au avut niște prestații deosebite la secțiunile Muzică Tradițională, Muzică de Divertisment și Cântec pentru Dumnezeu. Mulțumim Anastasia, Daria și Victoria că ați fost alături de noi în acest an și ne rugăm cu toții pentru voi și pentru țara voastră! 


La categoria de vârstă 10 - 12 ani, premiul 1 cu excelență a fost câștigat de Daria Lișman, care a cucerit juriul prin energia ei! Felicitări Daria! 

,,Am avut plăcerea să mă aflu la festivalul Hermannstadtfest. Am avut multe emoții, pentru prima dată am luat parte la acest festival. Multe emoții pozitive, concurenți puternici, anume la categoria Muzică de Divertisment. Dacă o să mai fiu invitată, am să o fac cu mare drag, știu la ce am de lucrat...Am fost primiți cu căldura, cu dragoste, ne-am simțit ca acasă. Mulțumim juriului pentru notele pe care ni le-a dat. Aducem profunde mulțumiri organizatorilor și o mare plecăciune doamnei Daniela Simionescu. Baftă, sunteți foarte tari!” - Daria Lișman


Ucraina a fost la putere la Muzică Tradițională, întrucât colega Dariei, Anastasia Opaeț a cucerit premiul 1 cu excelență la categoria de vârstă 13-25 de ani! Felicitări Anastasia, ai fost minunată!

,,M-am simțit foarte bine” - Anastasia Opaeț

Scurt și la obiect! Ne bucurăm că te-ai simțit bine la festival și te așteptăm cu mare drag și anul viitor! 


Acum trecem la secțiunea Muzică de Divertisment, care a avut foarte mulți participanți talentați...iar ca de obicei, cei mai buni câștigă! La categoria de vârstă 6-8 ani, premiul 1 cu excelență a ajuns la Roman, la Miruna Mărtinaș. Miruna a cucerit publicul și juriul cu vocea ei frumoasă și cu prezența scenică inegalabilă! Sunt sigură că într-o zi vei fi vedetă, așa cum spunea și melodia pe care ai interpretat-o! Felicitări Miruna! 

,,HermannstadtFest, un festival cum nu am mai întâlnit. A fost wow, momente de neuitat...când am primit premiul I cu excelență inima îmi sărea din piept de bucurie. Mulțumesc mult, am să revin cu mare drag. Mulțumesc frumos organizatorilor și mulțumesc doamnei profesoare Ionela Mardare” - Miruna Mărtinaș


V-am spus că Sibiul a fost la putere! Premiul 1 cu excelență la categoria de vârstă 12-13 ani a fost acordat sibiencei Larisa Paliuc. Interpretarea originală și energică a melodiei ,,All about that bass” a convins juriul să îi dea Larisei cele mai mari note la categoria ei de vârstă! Felicitări Larisa!

,,În legătură cu Festivalul HermannstadtFest, pot spune că nu am avut emoții și că am fost relaxată...poate acest lucru a dus și la câștigarea premiului. Mi-a plăcut că nu au participat doar copii din Sibiu, astfel am avut oportunitatea să văd cum cântă tineri și din alte regiuni. M-a bucurat mult prezența la acest festival și sper să am ocazia să mai particip la concursuri de acest fel și în viitor” - Larisa Paliuc 
 

Ultima - dar nu cea din urmă - câștigătoare este Daniela Egorov din Republica Moldova, care a primit premiul 1 cu excelență la categoria de vârstă 17-25 de ani. O interpretare foarte originală a melodiei ,,One night only”, care m-a impresionat atât pe mine, cât și publicul și - bineînțeles - juriul! O prezență deosebită pe scena festivalului! Felicitări Daniela! 

,,Îmi exprim bucuria și fascinația în legătură cu participarea mea la festivalul HermannstadtFest...emoții de nedescris! Anul acesta am împlinit majoratul și am atins scopul de a încerca emoțiile la concursul HermannstadtFest! Provin dintr-o familie de artiști. Tăticul meu, Egorov Ion, este trompetist, foarte mulți ani a cântat în orchestre și a avut multe concerte. Mama a fost și ea mulți ani angajată la Opera Națională <<Maria Bieșu>> din Chișinău, Republica Moldova și a activat câtiva ani și la Opera Națională din Iasi! Fiind un copil ce educația de mică mi-a fost doar cu muzică și crescând în acest domeniu, mi-am dat toată stăruința și pasiunea pe scena concursului HermannstadtFest din Sibiu, făcàndu-mi mândri părinții și pe mine! Moral, am fost pregătită pe cât de mult posibil, însă nu m-am așteptat să iau Premiul I cu excelență!!! În momentul urcării mele pe scenă nu mai gândeam nimic, pentru o secundă uitasem totul. Cu pregătiri continue la orele de canto, cu seriozitate și cu muncă asiduă am parcurs cu multă satisfacție drumul spre minunatul oraș Sibiu pe care l-am admirat încă de acasă, privindu-l din poze! Este nemaipomenit de frumos!!! L-am cunoscut cu o imensă istorie și cu atâta frumusețe...un oraș superb! Cu siguranță mă voi reîntoarce cu mult drag aici la Sibiu și la minunatul festival HermannstadtFest! La anul sunt în clasa a 12-a, sper să pot ajunge, dar în caz că nu reușesc, voi face tot posibilul să vin după ce intru la facultate, însă sigur voi mai veni la concurs, căci vreau să iau - de ce nu?! - Trofeul cel mare al concursului. Și mai vreau, căci nu am reușit, să vizitez mai bine orașul! Sincere mulțumiri părinților mei pentru încredere și îndrumare! Mult respect și calde îmbrățișări ofer doamnei organizatoare, doamna Simionescu, pentru organizarea acestui minunat concurs! Și nu în ultimul rând, mulțumesc din suflet minunatului juriu pentru aprecierea mea!  P.S. Amintiri de neuitat mă leagă de acest concurs! Vă port în gând și în inimă! La noi întâlniri!” - Daniela Egorov 


Cam atât despre minunații câștigători! Nu vreau să închei acest articol până nu mulțumesc unor persoane fără de care acest festival nu ar fi putut avea loc! Mulțumim tuturor sponsorilor, partenerilor și organizatorilor, care au fost și în acest an alături de noi! Mulțumim Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu! 


Un mare, mare MULȚUMESC și volunatarilor din acest an! Sunteți grozavi!


Un rând de aplauze pentru excepționalele prezentatoare: Diana Vecsei, Bianca Bucă și Olivia Pădurean!


Mulțumiri membrilor juriului pentru profesionalismul de care au dat dovadă! Felicitări Adrian Ordean, Codruț Croitoru, Eniko Georgescu, Denise Ordean, Daniel Vecsei, Mircea Vintilă, Cătălina Dumitrean, Diana Matei, Bogdan Dragomir, Daniela Carmen Popa, Rodica Popa Comăniciu și Izabela Tomiță!


Mulțumim tuturor invitaților din acest an pentru recitalurile excepționale oferite publicului. Mii de felicitări: Codruț Croitoru, Ansamblul Cibinium (profesor coordonator Adriana Ioniță), Fanfara Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” - Sibiu (dirijor Alexandru Poliacov), Ioana Dragomir & Alexandru Rebeja - Sasha, Anca Mărginean și paradei de modă ,,Copilărie în ie”, Cenaclului ,,Lumină Lină” (condus de părintele Cătălin Dumitrean), părintelui Doru Gheaja, Trupei ,,Young Thill Death”, Ellie Hadad, Bryana Holingher, Denise Ordean, Anabelle Bălăceanu, Sofia și Eva Fediuc, Jacqueline Crăciun, Iulia Perpelea - Yahme, Cătălina Dumitrean, Anastasia Boroată, Roxana Gherghel, Abi Marinescu și Maya Giotea!  


Încă un rând de aplauze pentru invitații speciali din acest an: Mircea Vintilă și Trupa Compact!


Nu în ultimul rând, felicitări tuturor concurenților din acest an! Sunteți minunați! 
Cam atât despre cea de a X-a ediție a festivalului internațional ,,Hermannstadtfest”! Sper că v-ați simțit bine! Să ne revedem sănătoși la anul! 


Festivalul internațional ,,Hermannstadtfest” - ediția a X-a - AFTERMOVIE




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

EDIȚIA A XI-A - FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ,,HERMANNSTADTFEST”

ANDRADA PRECUP

MICII CAMPIONI AI MUZICII: MIHAELA DRAGOMIR, MARIA JEITAN, SARA HANȚ