OVIDIU ANTON


Astăzi mă bucur că voi scrie despre un om chiar mișto și super talentat, iar acesta este Ovidiu Anton! Un alt mare campion al muzicii!


L-am ,,descoperit" pe Ovidiu Anton acum câțiva ani,mai exact l-am urmărit și susținut la concursul ,,Eurovision"! În fiecare an mi-au plăcut piesele lui,chiar zilnic am căutat melodii pe YouTube și pot spune că sunt un fan Ovidiu Anton! Chiar mi-ar plăcea să îl văd odată live într-un concert! Melodia mea preferată este ,,Moment of silence"! Cu această melodie a participat în 2016 la ,,Eurovision" și a câștigat selecția națională! Am fost nespus de fericită,deoarece eram sigură că aceasta este piesa,care ne va aduce trofeul ,,Eurovision" în România! Dar....din păcate a fost descalificat,din cauza televiziunii...Am aflat această informație,din întâmplare,la televizor și pur și simplu nu îmi venea să cred! Am căutat mai multe informații despre descalificare în dorința de a fi totul o minciună....dar din păcate acesta a fost adevărul! Chiar am plâns și pot spune că 1 lună de zile ,de fiecare dată când cineva îmi aducea aminte de melodie, îmi venea să plâng! Vă gândiți că eu simplu fan am ,,intrat în depresie" din cauza descalificării, dar concurentul săracul cum s-a simțit? Practic m-am pus în pielea lui și mă gândeam cum m-aș fi simțit dacă eu aș fi fost în aceeași situație...cu siguranță nu bine! După cum am spus,Ovidiu Anton a participat mai mulți ani la ,,Eurovision" ,de fiecare dată având un punctaj foarte bun,chiar aproape de locul 1.... și când în sfârșit a reușit să câștige,este descalificat și nu din cauza lui....Este foarte trist,dar asta este viața până la urmă,din păcate!



Totuși, după această întâmplare foarte neplăcută Ovidiu Anton a mers mai departe și are o carieră foarte frumoasă cu foarte multe proiecte! Cred că acest optimism îmi place cel mai mult la el (după umorul negru) ! Este chiar un exemplu pentru mine si pentru noi toți! Anul trecut a fost concurent al festivalului internațional ,,Cerbul de Aur"! Și de această dată m-am bucurat foarte mult de participarea lui și l-am susținut! La ,,Cerbul de Aur" Anton a cântat melodia mea preferată,mai exact ,,Moment of silence" ! Dacă tot nu s-a putut auzi la ,, Eurovision" această piesă, măcar să se audă la ,,Cerbul de Aur" , nu? A doua melodie a fost ,,Copacul" - Aurelian Andreescu! Este o melodie superbă și (sincer) nu mă așteptam deloc la această alegere! A fost și mai mare surprinderea când am văzut că a cântat acestă melodie în stil rock! Foarte tare! Până la urmă un rocker tot rocker rămâne,nu? La ,,Cerbul de Aur" Ovidiu Anton a câștigat ,,Premiul Presei Festivalului"! Cu siguranță a fost unul dintre cei mai buni, ca de obicei!


Pe scurt, Ovidiu Anton este un om minunat și foarte modest! Am observat acest lucru din discuțiile noastre și chiar mă bucur că a acceptat acest interviu! Așadar haideți să vedem ce ne spune acesta!



1. De când erai mic îți plăcea să cânți, mai ales stilul de muzică ROCK?Cum ai descoperit că ai talent în domeniul muzical?

,,Pot să îți spun din surse sigure - mama mea - că am cântat de la primele mele cuvinte, îngânam cântecele de leagăn, pe care ea mi le cânta, așa că primul a fost <<ursul doarme>> .Apoi am început să cânt tot ce auzeam la radio, iar primii care mi-au oferit o diplomă au fost membrii clubului montan Argemont, cărora le <<arestam>> chitara încercând să mă acompaniez, eram campați lângă ei la Plaiul Foii, în 1986, în timpul unui concurs de drumeții montane. 
Noi nu am avut pe nimeni cu înclinații artistice în familie însă, nașii mei, Doina și Viorel Dumitrașcu (profesoară de vioară și lutierul filarmonicii din București) alături de copiii cărora organizam <<spectacole>> cu fiecare ocazie, i-au incurajat pe părinții mei să mă susțină în această direcție. La 5 ani am primit prima mea chitară și am început să învăț primele acorduri de la vecinul meu aviator și prieten de pescuit, Gigi Dăscălescu. 
Printre discurile din colecția părinților mei am descoperit un dublu album cu hiturile trupei Queen și apoi Hendrix, Deep Purple, iar sunetul de chitară cu distors și liniile melodice puternice m-au fermecat. În aceeași perioadă am luat contact cu trupele românești ale momentului, Iris, Compact, Holograf și bineînțeles, Phoenix, despre care tatăl meu vorbea mereu, mândru că a fost la primul lor concert la Sala Palatului.
 Am fost un copil destul de rebel, hotărât să fac ce îmi place, nu ce mi se spunea, decât dacă era apropiat cu ceea ce aveam eu de gând să fac, iar muzica Rock, deși nu înțelegeam versurile în engleză, am simțit-o ca făcând parte din mine. Nu cred că poți să <<te faci>> rocker, doar descoperi că ești. Poți însă să te prefaci rocker, am văzut că se mai practică." 

2.Cum și când ai compus prima ta melodie?Ai făcut liceul de arte și conservatorul sau ai învățat singur să cânți la instrumente?

,,Mici melodii am tot compus, însă nu le-am considerat mai mult decât erau - o joacă. Am început să compun mai asumat în 1998, împreună cu colegii mei de trupă, a rămas pe internet o piesă din acea perioadă, Carpe Diem - Mă ucizi cu vorbe.
Pregătirea mea muzicală a început la Alegretto, odată cu rolul secundar în pelicula Taina jocului de cuburi, iar apoi la cercul Armonia, tot de la Palatul Copiilor, canto și chitară, sub îndrumarea doamnei Ana Tănăsescu, în 1990. Din 1993 până în 1996 am fost autodidact, sau cum îmi place să glumesc, am început să studiez în particular cu trupele preferate de atunci, Queen, Bon Jovi, Guns n Roses, Holograf și Iris. În 1996 m-am întors la Armonia, după ce am câștigat Festivalul Național și am făcut prima formulă de trupă live cu colegii de la cerc. Dintre cei care mai cantă și azi sunt Ciupi de la Mandinga, Silvia Ștefănescu și Delia Matache. în 1997 am fost chemat în prima trupa Heavy Metal, Anaconda, la cercul Adagio condus de doamna Oana Pârvu. Acolo s-au legat prietenii puternice, la clape era Viorel Andrinoiu, alături de care produc și lucrez în studio și astăzi, iar la chitară Sorin Rădulescu, managerul meu pentru evenimente private din 2005 până în prezent. În paralel cu activitatea muzicală de la Palatul Copiilor am studiat chitara clasică și pianul la Școala de muzică nr.5, apoi am preferat să continui pe cont propriu cunoașterea muzicală, prin studiu personal și practică."

3.Descalificarea nedreaptă de la concursul ,,Eurovision" te-a motivat să mergi mai departe? De ce nu mai participi la acest concurs?

,,Nu am nevoie de motivații de moment ca să merg mai departe în muzică. Muzica mă reprezintă și este parte din mine. Dorința mea de a câștiga acest concurs pot spune că m-a motivat să fiu mai tenace și mai atent la ce compun, m-a ajutat să țintesc mai bine pentru scopul dorit și practic mi-a demonstrat că atunci când faci exact ceea ce simți și îți pui tot sufletul într-o piesă care te reprezintă, publicul te crede și te apreciază. La fel vine și reversul, modul în care am fost tratat de către TVR și EBU m-a motivat să nu mai particip. Însă Eurovisionul este doar o oprire pe drum, muzica nu începe și nici nu se termină cu el, cu niciun concurs, în general."

4.În viitor vei continua doar cu muzica sau dorești să te axezi și pe altceva în paralel?

,,Doar cu muzica sună nedrept, pentru că muzica e un oraș mare, cu multe străzi. Poți cânta, poți compune, poți produce și înregistra, poți deschide cercuri în care copiii să învețe... cred că tocmai am enumerat câteva din planurile mele de viitor!"  


5.Te-ai gândit vreodată la ideea de a organiza un festival de muzică pentru cei talentați? 

,,Da, chiar m-am gândit și sper că în anul 2020 să se concretizeze, cred că este o ocazie bună să observ participanții cei mai talentați pentru a porni la un nou dru, pe care îl am în plan. Îmi doresc să duc mai departe, chiar dacă într-un mod un pic diferit, ideea mentorului meu, Titus Munteanu.
Până atunci, să ne bucurăm de muzică, am lansat de curând un nou clip cu ANTON - Amintirea ta. Rock on!"



* Vă invit să ascultați melodia ,,Moment of Silence" - Ovidiu Anton

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

EDIȚIA DE POVESTE A FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL ,,HERMANNSTADTFEST”

MICII CAMPIONI AI MUZICII: MIHAELA DRAGOMIR, MARIA JEITAN, SARA HANȚ

EDIȚIA A XI-A - FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ,,HERMANNSTADTFEST”