ALEXANDRA VERONICA STROE


După o perioadă puțin mai lungă de timp, mă bucur foarte mult că vă voi povesti despre o femeie foarte drăguță, frumoasă și minunată, iar aceasta este Alexandra Veronica Stroe!



Unde am cunoscut-o eu pe Alexandra? Ei bine, îmi aduc perfect aminte că în 7 octombrie 2017 eram la concurs în frumosul oraș Târgoviște, mai exact la festivalul ,,Laura Stoica" , unde (nu că m-aș lăuda) am și câștigat! Concursul s-a ținut într-o sală mare și frumoasă, de lângă un liceu (cel mai probabil aparținea liceului). În acea sală, de la începutul concursului, prin primele rânduri, în partea dreaptă, unde stătea si juriul, cu un apart foto în mână stătea o doamnă. De ce mi-a atras mie atenția? Ei bine, eu sunt mare fan al frumuseții naturale! Chiar doamna era foarte,foarte frumoasă (fără teancuri de machiaj pe față sau știu și eu ce haine sofisticate), finuță și simplă! Acea doamnă (cred că ați ghicit) este Alexandra! Ea prin simplitatea ei este atât de superbă, atât pe exterior , cât și pe interior și de acest lucru m-am convins din ce în ce mai mult după ce am cunoscut-o și m-am împrietenit cu ea. Chiar nu ai cum să nu o iubești! Atunci când ceilalți concurenți cântau,precum și eu și vedetele din recital (Zoia Alecu și Mircea Rusu), Alexandra știa toate melodiile. Pe toate! Chiar am rămas surprinsă că mai există cineva,care apreciază muzica românească veche! Mai îmi spun eu din când în când: ,,Este o melodie (românească) să nu o știe?" (Poate îmi răspunde ea la întrebare după ce citește articolul)! Pozele de la concurs au ieșit super și se pare că această artă de a fotografia nu este singurul hobby al ei! În gală am primit o carte! O carte, destul de mare și groasă! Când am deschis-o, am văzut că de fapt, cuprinde mai multe rebusuri cu versuri din melodiile artiștilor români (,,De aceea știe ea toate melodiile")! Aceasta ne-a rugat pe cei,care am câștigat premii să ne facem o poză cu pagina la care se află artistul nostru preferat! A fost foarte greu să trimit poza, de aceea am fost și ultima! O grămadă de vedete erau acolo,o grămadă! Nici nu știam ce artist să aleg! De fapt, nici nu am putut alege doar o vedeta și până la urmă am ales 2 vedete,2 artiste,pe care le admir de când eram mică: Paula Seling și Laura Stoica! Deci se pare că Alexandra are 2 hobby-uri: fotografia și rebusurile și la ambele se pricepe foarte bine! 




Am observat faptul că Alexandra Veronica merge la toate concursurile de copii, la toate festivalurile și majoritatea concertelor ca să asiste, să se bucure de muzică și să facă poze! Trebuie să fii un mare fan al muzicii pentru a face acest lucru! De fapt, acesta nu participă doar la festivaluri de muzică ci și la concursuri sportive etc! Anul trecut în iunie Alexandra a venit la Sibiu, la festivalul mamei mele ,, Hermannstadtfest" , unde, de asemenea a fotografiat copii și artiștii si a oferit câteva rebusuri! De atunci pot spune sigur, 100%, că este prietena mea și că o admir foarte mult!


Nu vreau să închei acest articol fără a spune că Alexandra este și profesoară la colegiul ,,Mihail  Cantacuzino" din Sinaia! Toți copiii o iubesc! Din când în când ea mai pune poze cu elevii ei și cu modul în care ea lucrează cu ei! De exemplu, anul acesta școlar când a preluat clasa a 9-a , ea i-a întâmpinat cu insigne și bomboane! Mi s-a părut un gest foarte frumos! Dacă ea mi-ar fi fost dirigintă și mă întâmpina așa în prima zi a anului școlar, atunci aș fi venit cu mare drag la liceu și aș fi învățat,doar ca să nu o dezamăgesc! Chiar mi-ar fi plăcut să o am pe Alexandra dirigintă, i-am spus și ei acest lucru! Liceul ar fi fost mult mai interesant și m-aș fi dus la școală chiar numai pentru ea! Dar mă bucur că o cunosc și că suntem prietene! Persoane atât de minunate mai rar întâlnești! Acum poate vă gândiți: de ce am scris un articol despre Alexandra Veronica Stroe, dacă nu este cântăreață sau profesoară sau realizator radio etc? Ei bine, pentru mine Alexandra este o adevărată campioană a muzicii, fiindcă rar am mai cunoscut oameni, care să fie atât de pasionați de muzică! Pe ceilalți, pe care îi cunosc sunt toți muzicieni sau au o preocupație în acest domeniu al muzicii, așa că Alexandra este foarte specială! Campionii muzicii nu trebuie să reprezinte doar oamenii, care cântă ci cei care iubesc muzica și trăiesc pentru ea!
Așadar, eu v-am povestit câte ceva despre Alexandra (aș zice și mai multe, dar dacă mă apuc să mai scriu termin la Paște), dar haideți să vedem ce ne spune aceasta!



1. De unde vine iubirea aceasta pentru muzică, în special cea veche?

,, Iubirea pentru muzică vine din copilărie și cred că nimeni nu poate trăi fără cântece. Ascult aproape toate genurile muzicale, iar dintre preferatele mele enumăr muzica pentru copii, muzica ușoară românească, muzica folk și muzica de film. Părinții mei au o colecție impresionantă de discuri de vinil și de casete audio, iar mai nou, CD-uri. Așa că auzeam în casă șlagăre românești și internaționale încă din primii ani de viață. Tot atunci am început să ascult povești muzicale și teatru radiofonic. Țin minte cum la <<Serbarea Abecedarulu>> de la sfârșitul clasei I am interpretat o melodie tare drăguță de pe un disc de vinil despre <<Scufița Roșie>>. O știu și acum pe de rost și citez aici refrenul: <<Scufița Roșie eu sunt/ Pe glume pusă și pe cânt/ Străbat de veacuri drumul lung/ La bunicuța să ajung>>. "

2. Nu te-ai gândit vreodată să cânți, să ai o carieră muzicală?

,,Am cântat în corul școlii și am participat la serbările școlare. Atât. Nu am o voce extraordinară și nu m-aș fi văzut niciodată cântăreață. Am visat dintotdeauna să devin învățătoare, cum este mama mea și mi-am îndeplinit oarecum dorința. Sunt profesoară de informatică de aproape paisprezece ani la Colegiul <<Mihail Cantacuzino>> din Sinaia, o școală extraordinară, cu tradiții deosebite, precum celebrul nostru Bal al Majoratului de la Casino. Am colegi minunați, elevi foarte buni și nimic nu-mi place mai mult decât să fiu profesoară și, mai ales, dirigintă. Deja mă mândresc cu patru generații de absolvenți de liceu a căror dirigintă am fost și cu faptul că în acești paisprezece ani am avut un singur loc de muncă. Îi mulțumesc mereu lui Dumnezeu că m-a trimis aici! "

3. Cum ți-a venit ideea să creezi un rebus cu personalități ale României?

,,De la vârsta de zece ani rezolv rebus, iar de 21 am început să public. Am debutat în 2004, în revista <<Rebus>> cu o problemă enigmistică cu tema <<Fotbal>>. De atunci, am adunat 130 de materiale publicate în revistele naționale de rebus. Temele abordate au fost cele care mi-au plăcut mai mult, iar pe unele dintre ele le veți regăsi în revista din acest an a Festivalului Internațional <<Hermannstadtfest>> de la Sibiu. Enumăr muzica, copilăria, școala, desenele animate, jocurile etc.
Nu am un rebus anume cu personalitățile României, dar am creat separat careuri despre familia regală a țării noastre, despre cântăreți, actori, sportivi etc. I-am grupat pe domenii. Toate careurile îmi sunt la fel de dragi, fiindcă le-am făcut cu mare bucurie, deși implică foarte multă muncă și un timp destul de îndelungat."

4. Cum reușești să împarți timpul între slujba de la școală și mersul la aproape toate spectacolele de muzică și concursurile de copii?

,,Pentru mine, școala și elevii mei au fost întotdeauna pe primul plan. Merg la spectacole și concursuri numai atunci când timpul îmi permite. O zi petrecută la un festival pentru copii îmi oferă o energie deosebită și o bucurie extraordinară!
În 2016 a apărut cartea mea cu rebusuri muzicale, intitulată <<Enigme pe portativ>>. Am oferit-o cunoscuților și chiar multor necunoscuți. A ajuns la prieteni, colegi, la majoritatea artiștilor care apar în paginile sale, la compozitori, dar și ca premiu la multe festivaluri. A fost o idee originală și consider că această carte, creată în trei ani și jumătate, mi-a schimbat viața. Am cunoscut artiști (copii și adulți) și am fost invitată în juriile unor festivaluri naționale și internaționale pentru copii. Urmează ca pe 2 martie să particip pentru a treia oară consecutiv la <<Mărțișor>>, festival al minunatei doamne Maria Ene.
Printre oamenii minunați pe care mi i-a adus cartea de rebusuri sunteți și voi (tu, Ioana și mama voastră). Îți mulțumesc pentru posibilitatea de a răspunde la aceste întrebări și îți doresc să realizezi cât mai multe interviuri cu oameni ce sunt <<campioni ai muzicii>>! "




*Aici aveți poza coperții rebusului ,,Enigme pe portativ"! Vă sfătuiesc să aveți o astfel de carte în casă! Nu aveți ce pierde!

Comentarii

  1. Mulțumesc, draga mea Dominique! Sunt onorată că mă consideri și pe mine o campioană a muzicii și că mi-ai dedicat acest articol frumos pe blogul tău! Mult succes în tot ceea ce faci și să vedem aici cât mai mulți campioni ai muzicii! <3

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

EDIȚIA A XI-A - FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ,,HERMANNSTADTFEST”

ANDRADA PRECUP

MICII CAMPIONI AI MUZICII: MIHAELA DRAGOMIR, MARIA JEITAN, SARA HANȚ