HERMANNSTADTFEST - Festival în pandemie

2020. Un an plin de ,,surprize"...totuși a 8-a ediție a festivalului internațional ,,Hermannstadtfest" nu a încetat să răsune la Sibiu, ca de fiecare dată! 



Ca în fiecare an, la sărbătoarea sibiană ,,Hermannstadtfest" participă oameni minunați, cum ar fi un juriu de excepție, invitați de nota 10 și cei mai buni concurenți din țară, chiar și din străinătate!
Într-adevăr, anul 2020 a fost unul mai dificil pentru noi toți, dar acest lucru nu i-a oprit pe cei mai talentați copiii să se distreze la cea de a 8-a ediție a festivalului internațional ,,Hermannstadtfest". Ne bucurăm că am avut un număr de aproximativ 100 de concurenți din România și din Bulgaria!

Am fost întrebată de multe ori ,,Cum a fost să organizați chiar în 2020 festivalul?".
Răspund acum, iar! Nu pot spune că a fost foarte ușor să organizăm chiar în anul ,,surpriză" cea de a 8-a ediție a festivalului! În general este foarte greu să organizezi un festival, un eveniment, chiar și un mic spectacol...totul trebuie să fie la superlativ! În general noi organizăm acest eveniment vara, dar cum pandemia a izbucnit chiar cu vreo 2 luni înainte, vă dați seama că am fost nevoiți să ne reorganizăm...când aveam și noi totul deja pregătit! Dar nu a fost o mare problemă pentru noi, fiindcă noi facem acest festival cu sufletul, iar persoanele minunate care ne-au ajutat necondiționat, au rămas și în acest an alături de noi...astfel când sunt mai mulți oameni extraordinari care ne ajută, puterea crește!

Nu că ar fi festivalul organizat și de mine, dar ca în fiecare an totul a ieșit foarte frumos...cel puțin aceasta este părerea mea (părerea dumneavoastră o aștept în comentarii). A fost un an mai special, nu numai din cauza pandemiei, dar ediția a 8-a fost primul an în care festivalul Hermannstadtfest a avut loc în aer liber, într-o locație de excepție: Habermann Markt. Atmosfera a fost una foarte frumoasă, atât pentru noi, organizatorii, cât și pentru concurenți și invitați...sunt sigură! Ce este mai frumos decât să cânți afară, în aer liber și să fii ascultat de cât mai mulți oameni? Cel puțin mie mi-a plăcut să cânt afară, chiar și pe ploaie....,,Singing in the rain". Pe lângă faptul că atmosfera a fost una foarte frumoasă, în acest an, un vis de al nostru (noi sibienii) a devenit realitate: maestrul Adrian Ordean a primit titlul de ,,Cetățean de onoare al județului Sibiu", alături de gimnasta Mihaela Stănuleț. Sunt foarte bucuroasă că doi sibieni atât de importanți în lumea muzicii și a sportului au fost ,,răsplătiți" prin aceste premii chiar pe scena festivalului Hermannstadtfest. Felicitări Adrian Ordean! Felicitări Mihaela Stănuleț!

,,Sunt foarte fericită și onorată!" - Mihaela Stănuleț 

Am rugat-o pe doamna Mihaela să ne spună câteva cuvinte despre cum s-a simțit primind titlul de cetățean de onoare al județului Sibiu și mi-a spus că și acum, după 3 zile de la decernarea premiului, este atât de emoționată, încât pur și simplu a rămas fără cuvinte și că dânsa nu este obișnuită cu astfel de premii! Într-adevăr, nu se primește zilnic titlul de cetățean de onoare al unui județ, deci cred că o putem înțelege cu toții pe marea gimnastă Mihaela Stănuleț! 

Sunt sigură că doamna Mihaela Stănuleț nu a fost singura care a avut parte de multe emoții la decernarea premiului! Chiar dacă, poate, nu vrea să recunoască, l-am văzut și pe maestrul Adrian Ordean fiind foarte emoționat! Niciodată nu l-am văzut așa! Haideți să vedem ce ne spune și acesta:

,,HermanstadtFest– 2020, un festival internațional aflat la ediția cu numarul 8, desfășurat în două etape: online și live. O locație plină de farmec, un succes incontestabil în acest an 2020, atât de ciudat, controversat și plin de situații netrăite de noi până acum. Numărul mare de participanți nu poate decât să confirme valoarea acestui eveniment…Într-o lume tot mai incrancenată și lipsită de empatie, am trăit la HermanstadtFest 3 zile incendiare, înconjurat de glasuri minunate, de costume și costumații pline de culori și de oameni grozavi, care au înțeles cât de grozav este un eveniment de genul ăsta, mai ales acum în 2020. Familia Simionescu merită din plin aplauzele noastre…Am plecat spre casă cu un ușor regret că s-a terminat parcă atât de repede, dar cu credință că anul viitor o să ne vedem sănătoși și mai liniștiți…așa că ne vedem în 2021!" 

- Adrian Ordean

Cu siguranță știm cu toții că soliștii de muzică ușoară și de populară au avut parte de o pauză lungă de la experiența minunată de pe scenă...dar consider că această pauză a avut un impact puternic (pozitiv) asupra tuturor...iar acest lucru a fost vizibil chiar în cadrul festivalului nostru, deoarece la ediția a 8-a au participat copii extraordinari de buni...după părerea mea, a fost cel mai greu an! Am cunoscut copii foarte talentați, de care nu auzisem până acum, dar de care sunt sigură că voi mai auzi în câțiva ani! De asemenea, am observat evoluția extraordinară a unor copii pe care i-am mai întâlnit în cadrul altor festivaluri, chiar și în alte ediții ale festivalului Hermannstadtfest. Dintre toți acești copii extraordinari, bineînțeles că s-au remarcat și marii câștigători...cei mai buni dintre cei mai buni! 


Marele Trofeu la secțiunea de muzică de divertisment a ajuns la Drobeta Turnu Severin, la minunata Iulia Perpelea. O cunosc pe Iulia de mult timp, de ce să vă mint? Suntem prietene, dar bineînțeles acest lucru nu a fost cunoscut de juriu! Cred că dintre toate prestațiile Iuliei sau ale lui Yahme (cum îi place să i se spună) urmărite de mine, prestația ei cu melodia ,,Broken Vow" din cadrul festivalului a fost cea mai bună...o prestație de nota 100...de TROFEU! Yahme nu a impresionat doar prin vocea ei minunată, ci și prin interpretarea sensibilă și coregrafia originală...în astfel de concursuri, pentru a avea o șansă la un premiu cât mai mare, trebuie să vii cu ,,altceva"...iar Yahme a făcut acest lucru! Așadar trofeul la muzică ușoară a fost câștigat de ,,pachetul complet".
Pe lângă faptul că a câștigat, mă bucur că Iulia s-a simțit foarte bine la cea de a 8-a ediție a evenimentului nostru!

,,M-am simțit extraordinar la acest festival! În ciuda faptului că a fost o ediție uşor mai specială, cu măști, saluturi de la distanță şi multe restricții pe care nu le-am mai experimentat până anul acesta niciunul dintre noi, căldura, însuflețirea, emoțiile și atmosfera celor trei zile de concurs, m-au făcut să retrăiesc momente pe care le iubesc nespus de mult şi pe care le căutăm cu toții, atunci când alegem să participăm la festivaluri. Organizarea minunată, locația foarte bine aleasă, sonorizarea impecabilă, oamenii frumoși din echipa HermannstadtFest, publicul entuziasmat și un juriu de necontestat, au fost rețeta unui eveniment de excepție! Cu siguranță îmi voi aminti cu drag de momentele petrecute în superbul Sibiu!"


Trofeul la secțiunea de muzică populară a rămas la Sibiu, la Cristina Posa! Pe Cristina am cunoscut-o personal anul acesta în cadrul festivalului și vă pot spune că am rămas profund impresionată de vocea ei frumoasă și de interpretarea sensibilă! Credeți-mă că de 8 ediții aștept și eu ca la secțiunea de muzică populară să câștige un copil din Mărginime...dar în 7 ediții nu a câștigat nimeni! Așa că sunt foarte fericită că sibianca noastră, Cristina Posa, este prima prima câștigătoare din Sibiu a trofeului festivalului internațional ,,Hermannstadtfest".

,,A fost un festival foarte bine organizat. Vreau să mulțumesc organizatorilor și juriului! M-am simțit minunat pe scena festivalului Hermannstadtfest! A fost primul concurs la care am participat fizic după o perioadă lungă de timp, iar emoțiile au fost pe măsură. Vreau să felicit toți concurenții și să le urez succes pe mai departe!"


Trofeul Adrian Ordean a mers tot în Ardeal, mai exact la Brașov la Denis Costea. Are rost să vă mai povestesc de Denis? Nu cred că există cineva care să nu îl remarce pe Denis, mai ales cu saxofonul lui minunat!
Și pe Denis îl cunosc de ceva timp, dar prestația lui din cadrul festivalului este cea mai bună prestație de a lui văzută de mine! Vocea lui foarte frumoasă, interpretarea profesionistă și orginalitatea au avut ,,lipici" la juriu, iar astfel Denis și ,,prietenul" lui, saxofonul, au câștigat un premiu foarte important: TROFEUL ADRIAN ORDEAN! Felicitări!

,,M-am simțit super la festival, a fost foarte bine organizat și o sonorizare de excepție. A fost o experiență foarte frumoasă și mă bucur că am reușit să fiu printre primii. Aprecierile juriului și ale publicului sunt foarte importante pentru mine. Trofeul Adrian Ordean a venit ca cireașa de pe tort și faptul că un artist cu așa experiență m-a remarcat este adevăratul premiu!"



Premiul de excelență Hermannstadtfest, care reprezintă prima medie după marele trofeu, a ajuns în județul Ilfov, la Laura Ion! Pe Laura am cunoscut-o pentru prima oară chiar în acest an, la festivalul Hermannstadtfest. Vedeți câte prietenii leagă acest festival? Ce vă pot spune decât că am remarcat o voce foarte frumoasă, o fată foarte frumoasă, care își pune amprenta pe orice melodie! Mă bucur că Laura are acest dar de a interpreta o piesă în stilul ei...astfel dacă asculți prestația cu ochii închiși, poți spune după câteva secunde ,,Ea este Laura Ion". Felicitări Laura, atât pentru premiul de excelență, cât și pentru premiul 1 la secțiunea ,,O familie muzicală". Haideți să vedem cum s-a simțit și Laura la cea de a 8-a ediție a acestui festival!

,,M-am simițit foarte bine, o experiență unică la un festival cu un nivel foarte înalt în ceea ce privește prestația tuturor concurenților, un festival foarte corect la care aș participa din nou cu drag și la cât mai multe ediții viitoare."


În acest an am avut o secțiune specială dedicată compozitorilor George Grigoriu, Ionel Tudor, Andrei Tudor și textierei Andreea Andrei. Acești profesioniști minunați se numără printre cei mai iubiți compozitori din România, astfel nu am ezitat ca în acest an să organizăm secțiunea ,,O familie muzicală". Mi se pare aboslut extraordinar că generațiile acestei famili continuă drumul în domeniul muzicii! Vă spun că atât maestrul George Grigoriu, de la care ascult din copilărie melodia ,,Broscuța Oac" sau de la începutul ,,carierei" mele șlagărul ,,Eternitate", maestrul Ionel Tudor, care m-a ,,spart" cu melodiile ,,Fereastra", ,,Șansa e de partea mea", ,,Drumul meu, viața mea" sau ,,Alte vorbe de iubire", cât și maestrul Andrei Tudor, ,,compozitorul generației tinere", de la care ascult cu drag melodiile ,,Nu te mai am", ,,Și când uitați să mai visați", ,,De dragul tău" sau ,,Pe o margine de lume" , se numără printre compozitorii mei preferați din lume...și sunt de aceeași părere cu toată lumea că sunt unii dintre cei mai buni compozitori pe care îi are România, niște compozitori care fac mândră țara noastră! Dacă cei trei maeștrii se numără printe compozitorii mei preferați, ei bine, doamna Andreea Andrei este chiar TEXTIERA MEA PREFERATĂ din lume (fără supărare pentru ceilalți maeștrii)! De câțiva ani remarc versurile absolut excepționale ale doamnei Andreea, niște versuri care mă emoționează de fiecare dată când mă gândesc la ele:
,,Tu nu vezi cerul, de-atâtea stele/Nu înțelegi că te doresc cu-adevărat!".
,,Am găsit cândva comori ascunse, doar în ochii tăi cei plini de soare."
,,(...) în fața mea ai fost/ Un actor grăbit care spune replica și apoi a plecat zâmbind.../Un actor grăbit care-a și uitat ce a rostit pe scenă!"
Așadar, sunt foarte onorată că în cadrul festivalului ,,Hermannstadtfest" i-am cunoscut pe doamna Andreea Andrei și pe domnul Ionel Tudor...un vis devenit realitate! Sper să ne reîntâlnim în viitor!
V-aș povesti mult mai multe despre acești oameni absolut excepționali, dar cred că vă întrebați și voi cum s-a simțit familia Tudor la festivalul Hermannstadtfest!

,,Abia anul acesta am descoperit acest festival și am rămas profund impresionați de importanța pe care o acordă muzicii ușoare românești, prin existența unei secțiuni speciale de concurs dedicată creatorilor români. Cred că în ultimii ani, putem număra pe degete festivalurile care promovează creația autohtonă și nu ne referim aici la cea care urmărește neapărat o modă trecătoare ci la cea care se constituie în marele tezaur al muzicii ușoare românești. Vă felicităm de asemenea și pentru organizarea impecabilă, mai ales în condițiile extrem de dificile impuse de respectarea normelor de prevenție și de protecție împotriva coronavirusului. Cât despre orașul Sibiu, el se află de mult în topul preferințelor noastre! Sperăm că, de la an la an, acest festival să se contureze cât mai pregnant pe harta manifestărilor de acest gen din țară (și nu numai!), căci o merită din plin datorită calității organizării și a celor care se ocupă de acest eveniment, dar și datorită importanței pe care o acordă promovării patrimoniului muzical românesc."
 - Andreea Andrei și Ionel Tudor


La secțiunea ,,O familie muzicală", premiul 1 cu excelență a fost dobândit de minunata Teodora Șițoiu, care a transmis foarte multă emoție cu melodia maestrului Ionel Tudor , pe versurile Andreei Andrei, intitulată ,,Te-aștept să vii" (cunoscută și ca ,,Fotoliul din odaie"). Teodora a câștigat și premiul 1 la secțiunea de muzică de divertisment și locul 2 la secțiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu". De asemenea, Teodora l-a impresionat și pe domnul Bogdan Dragomir, motiv pentru care acesta i-a acordat premiul special ,,Tinere Talente" din partea Radio România Regional. Te felicit din inimă, dragă Teodora și ,,Te-aștept să vii" și la anul la festival, să ne încânți iar cu vocea ta frumoasă si foarte sensibilă!

,,Mi-a fost dor să îmi exprim sentimentele, să simt ce înseamnă cu adevărat să trăiești prin muzică, iar datorită Festivalului Internațional HermannstadtFest am reușit și am înțeles că, deși această <<pauză de la vechea viață>> din cauza pandemiei a afectat toate domeniile culturale, a avut drept rezultat visuri, ambiții și oameni noi, noi artiști. 
M-am simțit extraordinar în cele trei zile de festival și pot spune că această a doua experiență trăită pe scenă de la Sibiu, m-a transformat într-un adevărat muzician, mai ales datorită minunatului juriu. Am obținut numeroase premii precum: Premiul 1 cu excelență la secțiunea <<O familie muzicală>> cu piesa <<Te-aștept să vii>> compusă de maestrul Ionel Tudor, Premiul 1 la secțiunea muzică usoară cu piesa <<Bound to you>> și Premiul 2 la Secțiunea <<Cântec pentru Dumnezeu>> cu piesa <<Ridica-voi ochii mei la ceruri>>. Cel mai interesant și important premiu pe care l-am câștigat a fost <<Premiul Special de Promovare TINERE TALENTE Radio România Regional>> acordat de muzicianul și jurnalistul Bogdan Dragomir pentru calități artistice deosebite, căruia îi mulțumesc din tot sufletul pentru faptul că mi-a dat șansa de a mă dezvolta în cariera mea muzicală! Îi mulțumesc pentru această distincție! Trăiesc și respir prin muzică!"


În acest an, pe lângă atenția acordată melodiilor compuse de ,,familia muzicală", am adus un omagiu compozitorului Anton Șuteu. În cadrul secțiunii de interpretare - muzică de divertisment, concurenții au avut dreptul de a interpreta, dacă doreau, o piesă de-a maestrului. Astfel pe scena festivalului Hermannstadtfest s-au auzit melodiile ,,Da, recunosc" și ,,Doar iubirea", iar la secțiunea online a concursului nostru au fost interpretate melodiile ,,Să nu lovim nicicând un porumbel" și ,,Deschideți poarta soarelui" , celebru șlagăr cântat chiar de o concurentă din Bulgaria. Se pare că șlagărele românești au mult succes și în străinătate! Codruț Croitoru, fost elev al maestrului Anton Șuteu, a venit cu o idee absolut genială, cu o provocare pentru invitații din recital...Așadar, cu toții am interpretat în memoria maestrului Anton Șuteu superba melodie ,,Voi oameni de mâine"...nu am avut prea mult timp de repetiții, dar consider că a ieșit un moment foarte frumos, care a stârnit multă emoție! Bucuria a fost cu atât mai mare că doamna Ioana Șuteu, soția maestrului a fost alături de noi, la Sibiu! Este pentru prima oară când o cunosc pe doamna Șuteu! Este o mare încântare și onoare pentru mine să cunosc o femeie atât de minunată și de modestă...și mă bucur și mai mult că doamna Șuteu s-a simțit minunat la festivalul nostru!

,,Am răspuns cu mare plăcere invitației de a venii la Sibiu pentru acest festival și am fost bucuroasă să iau parte, în aceste vremuri ciudate, la un eveniment organizat cu multă dăruire, entuziasm și profesionalism, pe scurt o oază de normalitate și bun simt. Am ascultat copii talentați cu voci minunate, care alături de dascălii și părinții lor merită toate felicitările. Faptul că organizatorii festivalului au avut un gând pentru compozitorul Anton Șuteu, la zece ani de când pentru acesta s-a deschis etern Poarta Soarelui, a fost un motiv în plus de mare emoție. Am ascultat piesa <<Voi oameni de mâine>> interpretată de un grup vocal compus și din micii interpreți și din organizatori și membrii ai juriului, sub coordonarea magică a d-lui Codruț Croitoru, care a reușit într-un timp record să genereze un șuvoi de bucurie, energie și dragoste, așa cum sigur a dorit și sperat Anton Șuteu. Hermanstadtfest, ediția 2020, a fost după părerea mea un plus în viața muzicală, cu o organizare impecabila, un juriu de excelență și o mulțime de copiii cu voci și prezență artistică remarcabile."
- Ioana Șuteu


Este primul an când ofer și eu premiul special din partea asociației ,,Domy Music Star"! Mereu remarc copii extraordinari și mereu am avut un regret că nu am găsit oportunitatea de a le arăta acest lucru, dar niciodată nu este prea târziu! Astfel, în acest an, premiul special ,,Domy Music Star" a ajuns la 3 domnișoare foarte talentate, care m-au impresionat profund!

Primul premiu special a ajuns la Daiana Marușca din Oradea. Am remarcat vocea ei frumoasă atât la secțiunea de muzică populară, cât și la secțiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu", care este o altă secțiune specială pe care am avut-o în acest an, o secțiune pe care nu am mai observat-o la niciun alt festival pentru copii!
În acest an, Daiana nu a câștigat marele trofeu sau premiul 1, dar pe mine m-a impresionat foarte mult, mai ales la secțiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu" cu sensibila interpretare acapella a pricesnei ,,Dacă ai și tu o mamă". Dragă Daiana, te așteptăm și la anul să ,,îți iei revanșa".

,,În primul rând vreau să vă mulțumesc că am avut ocazia să particip la festivalul dumneavoastră! După părerea mea este un concurs la un nivel mare, juriul de renume, organizarea de nota 10. Am avut emoții! Mulțumesc tuturor pentru premiile acordate și sper să ne revedem sănătoși și la anul!"



Cel de al doilea premiu a ajuns la Antonia Ana Maria Nucşoreanu, care a câștigat și premiul 1 cu excelență la secțiunea de muzică populară, la categoria de vârstă 7-10 ani! Este pentru prima oară când aud vocea acestui copil și am rămas profund impresionată de vocea ei matură și foarte frumoasă în același timp! Pot spune că ,,m-a dat pe spate". Felicitări Antonia!

,,Pentru început vreau să vă mulțumesc că am avut ocazia să particip la primul festival al meu, asta datorită dumneavoastră. Am dorit foarte mult să particip şi să vă cunosc personal! Când mi-a fost strigat numele pe scenă să interpretez piesa <<Bate Vântul Cetina>> a fost un vis devenit realitate! Sunt sigură pe mine, nu am avut emoții când am urcat pe scenă şi am dorit să surprind plăcut cu vocea mea pe domnii din juriu, dar şi pe toată lumea care m-a ascultat! Referitor la premii aici au apărut emoțiile, am fost pregătită pentru orice premiu, chiar şi cel mai mic! Faptul ca am trăit o experiență nouă şi foarte plăcută, mă mulțumesc cu orice rezultat! Surpriza mare a fost când am fost chemată pe scenă să-mi înmânați primul premiu special <<Domy Music Star>>. Am fost cea mai fericită! Am crezut că a fost singurul premiu câștigat, nu m-am așteptat să câștig și Premiul l cu Excelență! Eu de fiecare dată când merg la un concurs îmi doresc să o fac fericită și mândră pe cea mai importantă persoană care mă ajută şi care are încredere în mine, doamna profesor coordonator Mariana Musa Trascau. Și domnia ei a avut foarte mari emoții şi m-a urmărit pas cu pas la premiere, a fost prima persoană care m-a felicitat în momentul care am primit premiile! Felicitări pentru tot ce ați făcut pentru acești copii talentați şi ori de câte ori avem ocazia vom veni cu cel mai mare drag! Respect!"



Ultimul premiu ,,Domy Music Star" a ajuns la Beatrice Simioană, care participă pentru a 2-a oară la festivalul nostru...în acest an chiar la 3 secțiuni: muzică populară, unde a reușit să câștige premiul 1, muzică de divertisment, unde a fost câștigătoarea premiului 1 și ,,Cântec pentru Dumnezeu", unde s-a aflat pe locul 3. Anul trecut Beatrice a câștigat tot un premiu mare la muzică populară, iar la muzică ușoară un premiu mai mic...așa că eu i-am spus să se axeze mai mult pe muzica populară și să lase muzica ușoară pe ,,planul B", fiindcă este foarte greu să combini două genuri muzicale atât de diferite. Beatrice mi-a spus ca nu va renunța la muzică ușoară, nici la muzică populară și că va munci mai mult! Vorba aia, ,,am lăsat-o așa cum a zis ea". Totuși, în acest an Beatrice a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine, fiindcă nu a cântat foarte bine doar la muzică populară, ci a cântat foarte bine și la muzică ușoară...a fost extraordinară! Sincer, mă bucur că m-am înșelat și credeți-mă că niciodată nu am să mai subestimez un copil! Felicitări Beatrice!

,,Din punctul meu de vedere Festivalul Internațional Hermannstadtfest este unul din cele mai puternice și exigente festivaluri. M-am simțit minunat și anul acesta participând la concurs, am învățat multe de la fiecare concurent și am legat prietenii. Îmi place să stau să urmăresc și evoluția colegilor mei. Am avut mari emoții în spatele scenei, însă 
mi-am mai revenit, dar abia când am urcat a 2-a zi pe scenă. M-am simțit foarte bine alături de public, concurenți, prezentatori și juriu, juriu căruia îi prețuiesc sfaturile. Mă bucur enorm de mult de premiile pe care le-am obținut, deși știu că mai am mult de muncit, acestea îmi confirmă că sunt pe drumul cel bun și cu siguranță voi veni și anul viitor. Îți mulțumesc din suflet pentru cuvintele frumoase și pentru premiul din partea Asociației <<Domy Music Star>>. Felicitări pentru organizare! Este important pentru noi concurenții să evoluam pe scenă live ! Vă mulțumesc pentru asta!"


Înainte de a trece la premiile 1 cu excelență, vreau doar să vă reamintesc de două momente foarte speciale din cadrul festivalului nostru. Ei bine, în acest an, două concurente, Andreea Tache și Miruna Lică și-au sărbătorit ziua de naștere chiar pe scenă...așa că le urez din nou un călduros ,,LA MULȚI ANI"!

,,În ziua festivalului m-am simțit foarte bine! Am avut și câteva emoții, dar le-am depășit cu ușurință. Mi-a plăcut foarte tare surpriza, nu mă așteptam!" 
- Andreea Tache

,,M-am simțit foarte bine, emoționată, plină de entuziasm și mulțumită pentru surpriza făcută! Este un festival minunat și o să revin cu drag!"
 - Miruna Lică


La muzică populară, dacă premiul 1 cu excelență la grupa 7-10 ani a fost câștigat de Ana Nucşoreanu, ei bine, la categoria de vârstă 11-14 ani premiul 1 cu excelență s-a dus la Anastasia Boroată! Ce să vă spun despre Anastasia? Nici nu am ce spune, am rămas fără cuvinte...are o voce wow, un timbru absolut exceptional...și o interpretare de top! Ea s-a aflat printre puținii concurenți care și-au luat inima în dinți și au participat la concurs cu o doină...toată lumea știe cât de greu este să cânți o doină, dar Anastasia a făcut față cu brio! Felicitări Anastasia!

,,Sunt extrem de onorată că am avut onoarea să particip la acest concurs și sunt copleșită de emoții chiar și acum pentru premiul câștigat, PREMIUL I CU EXCELENȚĂ, la categoria de vârstă 11-13 ani. Nu am crezut că doina mea gorjenească <<Amărâtă turturea>> de Maria Apostol a plăcut atât de mult onorabilului juriu. Iubesc muzica, muzica e viața mea, atunci când cânt, glasul mi se contopește cu sufletul...și probabil acest lucru a fost evident. Mulțumesc din suflet organizatorilor, în special doamnei Daniela Simionescu și domnișoarei Dominique Simionescu! Mulțumesc juriului și tuturor celor care m-au încurajat! Am și un mare regret: că nu am luat parte fizic la decernarea premiilor, nu am sperat la un premiu așa important. Mulțumesc!"


La ultima categorie, premiul 1 cu excelență a fost câștigat de Tiberiu Gruia, câștigător și al premiului special ,,Învingătorii". Tiberiu are o voce superbă, iar prestația lui a fost WOW. Sper să îl văd participant și câștigător la cât mai multe festivaluri de folclor, fiindcă este o voce care promite! Felicitări sincere Tiberiu!

,,Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru implicarea în acest proiect inedit, HermannstadtFest, începând de la colaboratori până la minunatul juriu. A fost o onoare pentru mine să particip la acest festival, mai ales că este primul meu festival la care am participat! Am ajuns acolo cu gândul de a trăi o experiență frumoasă, nu neapărat de a câștiga ceva, dar datorită vouă mi-am demonstrat că pot ajunge acolo unde fiecare dintre concurenți aspiră! Vă mulțumesc pentru acest loc minunat, locul 1 cu excelență, au fost emoții, dar cu ajutorul publicului și al dumneavoastră, al tuturor, am reușit să le înving și să vă pot dărui o mică parte din cântecul bănățean, cântecul drag inimii mele! Sunt onorat că am avut ocazia să particip la acest festival, vă doresc multe ediții de acum înainte și tot ce e mai bun!"



Dacă anul trecut a luat premiul 1 la categoria cea mică de vârstă la muzică ușoară, ei bine, în acest an, Antonia Roșu este câștigătoarea premiului 1 cu excelență la același categorie de vârstă, 7-9 ani! Ce vă pot spune despre ,,Licurici", una dintre cele mai tinere concurente a acestei categorii? Vocea de milioane, mișcarea scenică de excepție și interpetarea plină de originalitate au reprezentat rețeta perfectă pentru acest premiu important! Dragă Antonia, sper să te văd și la anul la festival!

,,Nici nu știu cu ce să încep...iubesc muzica, iubesc scena. Am participat a 2-a oară la un festival de care m-am îndrăgostit. Am venit cu speranțe mici de frica unei grupe mari pentru mine, o puștoaică de 7 ani, printre copii de 9 ani. Mi-am zis <<asta e, îi înfrunt>>. HermannstadtFest, un festival cu juriu profesionist, organizat de oameni frumoși la chip și suflet, care promovează tinerele talente atât din România cât și din alte țări. A 8-a ediție a venit pentru mine ca o provocare deloc ușoară după o pauză de jumătate de an, din cauza unui virus care ne-a ținut departe de scenă. Le mulțumesc pe această cale tuturor membrilor juriului și cred că mesajul meu a ajuns la sufletele lor. Sunt foarte fericită, am realizat că am fost prima de la grupa la care am participat, abia după ce am coborât de pe scenă. M-au copleșit emoțiile, a fost pentru prima dată când am plâns la finalul unei competiții. Vă mulțumesc oameni minunați. Respect și admirație pentru ceea ce sunteti!"


Premiul 1 cu excelență la categoria de vârstă 10-11 ani a mers în Moldova, chiar în Iași la Andreea Șoroagă! Andreea a venit cu o melodie foarte grea, ,,Lie Ciocârlie", o melodie pe care a interpetat-o foarte frumos, corect și sensibil! Adevărul este că Andreea se pregătește cu doamna profesoară Anca Apetroaiei, una dintre cele mai bune profesoare din țară, o profesoară care a învățat-o cum să cânte excepțional aceasta piesă care i-a adus acest premiu important! Bravo!

,,La concurs a fost super tare! Am avut puține emoții, dar tot ce voiam era să ajung cât mai repede pe scenă. Doream să transmit publicului și juriului bucuria și emoția pe care am simțit-o. Am luat premiul 1 cu excelență și am fost extrem de fericită, unde aici nu vreau să uit că lângă mine am avut susținerea și îndrumarea doamnei mele dragi Prof. Anca Apetroaiei pe care o iubesc și căreia îi mulțumesc foarte mult. Recomand să se meargă la acest concurs unde organizatorii și jurații sunt de excepție, iar Sibiul este un oraș minunat. Voi reveni cu drag! Doresc să-i mulțumesc și domnului Bogdan Dragomir pentru invitația specială! Vă felicit pentru organizare și mult succes pentru viitoarele festivaluri!"



Iulia Neagoe este atât câștigătoarea premiului 1 cu excelență la categoria de vârstă 16-20 de ani (muzică de divertisment), cât și câștigătoarea premiului 1 cu excelență la secțiunea ,,Cântec pentru Dumnezeu". De la frumoasa melodie ,,Glorie mielului" care a transmis multă emoție, Iulia a trecut la o melodie franțuzească foarte cunoscută, care ,,îi vine mănușă". O voce de nota 10 și niște interpretări de excepție...Felicitări din inimă Iulia! Te așteptăm și la anul!

,,Adevărul este ca nu am mai participat la un festival atât de bine pus la punct ca acesta! HermannstadtFest ne-a impresionat, de la scena imensă, aranjată extrem de frumos, sunetul impecabil, lumini, prezentatoare profesioniste, recitaluri extraordinare! M-au cuprins emoțiile teribil când am văzut juriul...adevărați muzicieni, oameni care au ridicat săli întregi în picioare, compozitori, textieri de renume internațional! Mulțumesc întregii echipe HermannstadtFest pentru această ocazie unică pe care ne-ați oferit-o nouă, concurenților, de a fi evaluați cu obiectivitate de un asemenea juriu! Felicitări ție, Dominique Simionescu și echipei tale pentru cele trei zile minunate, pline de emoție și suspans!"



Înainte de a finaliza acest articol, trebuie să aduc și eu mii de mulțumiri unor oameni absolut minunați, pentru care cuvintele nu sunt de ajuns!

În primul rând, vreau să mulțumesc juriului nostru de nota 100, care și cu măști pe față a reușit să asculte absolut toți copiii talentați, care au participat la ediția a 8-a a festivalului internațional Hermannstadtfest!
Mulțumim Adrian Ordean, Bogdan Dragomir, Daniel Vecsei, Denise Ordean, Codruț Croitoru, Andreea, Ionel și Andrei Tudor (care a jurizat de la distanță), Rodica Popa Comăniciu, părinte Vasile Sorin Dobre, părinte Cătălin Dumitrean, Monica Karagenova și Codruța Măgurean pentru profesionalism!


A fost o mare bucurie pentru noi să-i avem alături pe invitații de onoare, care au ridicat publicul în picioare! Mulțumim: Denise Ordean, Monica Karagenova, Ana Bianca Marinescu, Rianna Rusu, Vlad Lință, Cătălina Dumitrean, Rodica Popa Comăniciu, Catinca Leu, Theodor Andrei, Ana Maria Moldovan și Codruța Măgurean.

,,Sunt bucuroasă că am participat în calitate de membru al juriului la festivalul internațional HermannstadtFest, aflat la a-8-a ediție. Am avut plăcerea să ascult o mulțime de copii talentați și să jurizez alături de personalități de marcă ale industriei muzicale românești. Am urcat și eu cu emoție pe scena festivalului și am cântat două melodii compuse de tatăl meu, Adrian Ordean. Mulțumesc Danielei Simionescu și echipei sale, care au pus foarte mult suflet în organizarea festivalului." 
- Denise Ordean


Felicitări cenaclului ,,Lumină Lină" și trupei ,,Taylor" pentru spectacolele de excepție! 

,,Suntem foarte fericiți că am fost invitați să susținem un recital în cadrul celei de-a 8-a ediții a festivalului Hermannstadtfest. În ciuda pandemiei și a problemelor care sunt la nivelul întregului glob, organizatorii au reușit să facă în așa fel încât totul să fie impecabil, iar toți cei de pe scenă să ne simțim artiști în adevăratul sens al cuvântului. Mulțumim și publicului absolut minunat, echipelor de sunet și de lumini și tuturor fanilor care ne-au urmărit, de acasă, pe facebook, grație faptului că acest lucru a fost posibil, tot datorită impecabilei organizări. Cu această ocazie am adus în fața publicului în premieră o bună parte din ceea ce urmează să fie primul nostru material discografic, iar reacțiile au fost extraordinare. Am avut și un invitat special, în persoana lui Dominique Simionescu, împreună cu care am cântat melodia <<Nu îmi mai pasă>>, compusă de solistul și compozitorul trupei Taylor, Codruț Croitoru, împreună cu textierul Marius Ionescu, melodia cu care Dominique câștigase anul trecut Mamaia Copiilor. A fost așadar o seară magică pentru noi, iar toate zilele festivalului au avut ceva cu totul și cu totul special, semn că, atunci când se adună oameni frumoși atât pe dinafară cât și pe dinăuntru, indiferent de problemele care apar în lume, se pot muta munții din loc." 
- Trupa Taylor


Mii de mulțumiri minunaților voluntari din acest an: Ioana Notar, Crina Gheorghe, Cătălina Dumitrean, Cătălina Vlad, Dani Cătăuță, Emilian Mira, Irina Burja, Răzvan Marcu, Paul Migea, Daria Tatu, Denisa Tone, Viktor Patachi, Teodora Irimescu, Tudor Crețu, Ana Metter și Cristian Serafin.


Vreau să mulțumesc din suflet tuturor partenerilor și sponsorilor care ne-au susținut în acest an! Jos pălăria!

Mulțumim mult Gabriel Oprița și Cristian George pentru superbele filmări și Alexandra Veronica Stroe pentru cele mai frumoase poze!

Mii de mulțumiri Zolti Kulcsar și Claudiu Șimon pentru sonorizarea de excepție și Mircea Mihăilă de la ,,Acusto" pentru lumini!

,,Un rând de aplauze" pentru prezentatoarele din acest an: Bianca Bucă, Liliana Nenciu-Blaga, Olivia Pădurean și Diana Vecsei.


Nu în ultimul rând, vreau să-i spun un mare ,,MULȚUMESC" și un mare ,,FELICITĂRI" mamei mele, Daniela Simionescu, coordonatorul de proiect și sufletul acestui festival!


Aceasta a fost povestea ediției a 8-a a sărbătorii Hermannstadtfest - Festival în pandemie! Ce urmează, vom vedea la anul!

Comentarii

  1. Cât de frumos ai ilustrat totul, Dominique! ❤️
    Am citit cu mare bucurie articolul și am retrăit momentele frumoase de la Festivalul Hermannstadt Fest. A fost ca un vis frumos, ca o poveste, în care timp de trei zile și trei nopți am avut parte de clipe speciale. 🤗
    Mă bucur din tot sufletul că am fost prezentă pentru a treia oară la festival, că am putut realiza fotografii în aer liber și că am compus rebusul secțiunii "O familie muzicală", dedicat celor patru generații din familiile Grigoriu și Tudor.
    A fost o încântare să reîntâlnesc copii și părinți din toată țara, pe care îi cunoșteam deja, dar și să văd pentru prima oară oameni pe care îi știam numai din mediul online și, iată, acum suntem prieteni reali! 🤗
    Felicitări pentru tot ce ați realizat, doamna Daniela Simionescu, Dominique și Ioana! Doamna Daniela are un suflet uriaș, este unul dintre cei mai inimoși oameni pe care îi cunosc. Ioana este neobosită, mereu prezentă peste tot, rezolvând lucrurile repede și bine, un copil minunat! Iar tu, Domi, ești încântătoare. Mereu mă întreb cum de ții minte atâtea melodii noi și te admir pentru că interpretezi superb atâtea stiluri total diferite, solo, în duet, în grup, ba chiar și în limba bulgară! 🦋❤
    Când sufletele sunt așa de frumoase și deschise, lucrurile nu au cum să iasă decât minunat! Peste ani, o să ne amintim cu drag de această ediție a "renumitului" an 2020 și o să spunem "A fost odată ca niciodată..." Asta fiindcă tot suntem fani ai serialului "Once Upon a Time". ❤️🤗🎶👏

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

EDIȚIA A XI-A - FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ,,HERMANNSTADTFEST”

ANDRADA PRECUP

MICII CAMPIONI AI MUZICII: MIHAELA DRAGOMIR, MARIA JEITAN, SARA HANȚ